[صفحه اصلی ]    
منوی اصلی
صفحه اصلی::
معرفی معاونت::
اخبار و رویدادها::
آئین نامه ها ::
آلبوم تصاویر::
::
مدیریت ها

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
سایت های مرتبط با معاونت

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
سایت معاونت فرهنگی و اجتماعی را چگونه ارزیابی می کنید؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
..
کرسی آزاد اندیشی

AWT IMAGE

..
آرشیو مطالب

..
:: لسان الغیب حافظ، حافظ فرهنگ و ادب ایران، پیام دکتر ارجمندی به مناسبت ۲۰ مهرماه بزرگداشت حضرت حافظ ::
 | تاریخ ارسال: 1400/7/20 | 
لسان الغیب حافظ، حافظ فرهنگ و ادب ایران
پیام دکتر ارجمندی به مناسبت  ۲۰ مهرماه
بزرگداشت حضرت حافظ

مژده ای دل که مسیحا نفسی می‌آید
که ز انفاس خوشش بوی کسی می‌آید
از غم هجر مکن ناله و فریاد که دوش
زده‌ام فالی و فریادرسی می‌آید
 لسان الغیب یا حافظ را حافظه تاریخی ایران و ایرانی و آیینه تمام نمای فرهنگ، تمدن، دین و اخلاق می نامند. اشعار حافظ، حلقه ارتباطی بین گذشته، حال و آینده است. خواجه شیراز روایت گر اوضاع و احوال روزگار خویش است. آنچه که جنس دغدغه‌مندی‌‌های این شاعر پر آوازه  را از جنس دغدغه‌مندی‌های دیگر شعرا متفاوت می‌کند، پایبندی او به مردمان و بیان هنرمندانه آلام آنان است که فراتر از یک سنت شاعرانگی است.
موضوعات و محورهایی که حافظ در اشعارش به آن توجه کرده و آن را بازتاب داده آن قدر متفاوت و متعدد است که هرکسی بسته به احوالات درونی خودش  با وی ارتباط  برقرار می کند.
اغراق نیست اگر بگوییم خواجه حافط شیرازی، شاعر شهیر سرزمین شعر و ادب، آیینه‌ی تمام نمای تاریخی از هویت جمعی ملتی است که سطحی نگری را برنمی تابد.
تجمع عشق و ایمان، جامعیت کلام وی را جانی تازه می بخشد. نگرش معنوی وی به واسطه حفظ آیات وحی  و کتاب مبین باعث شده تا اشعار این ستاره فروزان ادبیات ایران جایگاه مهمی را در بین همه اقوام، گرایش ها و نگرش ها به دست آورد. اشعار حافظ به گونه ای سروده شده که هر انسان صاحب ذوقی را به وجد قرائت می آورد و بین نظم و قافیه با معانی متعالی بشر پیوند استواری برقرار می سازد و نمایه جدیدی از مفاهیم و ارزش ها در تاریخ ثبت می کند. گنجینه ای جامع و کامل برای هرآن که به دنبال معنای حقیقی زندگیست.  اشعار خواجه شیراز از چنان ژرفایی برخوردار است که توجه شمار بسیاری از شاعران و ادبیان هم عصر خود و دیگر زمان ها را به خود  معطوف داشته و آنان به تأسی از خواجه پای در عرصه ادبیات فارسی نهادند.
بیستم مهر ماه، فرصتی است به منظور پاسداشت شاعری بزرگ در پهنه ادب فارسی که منشاء خدمات ماندگار و ارزشمندی به ساحت فرهنگ و تمدن سرزمینمان بوده است. نکوداشت شخصیت فاخری که در کنار سایر مفاخر، موجب دوام و بقاء ریشه های تمدنی سرزمین مان می شود.
پس به جاست تا دانشگاهیان و فعالان مجموعه های دانشجویی در پاسداشت این مواریث ارزشمند فرهنگی کوشا بوده و تلاش و اهتمام لازم برای معرفی آموزه های این شاعر فرزانه مبذول دارند.

ای بی‌خبر بکوش که صاحب خبر شویث
تــا راهرو نباشی کی راهـبر شـوی
در مکـتب حقـایق پیش ادیـــب عشـــق
هــان ای پسر بکـــوش که روزی پدر شوی
دست از مس وجود چو مردان ره بشوی
تا کیمیای عشق بیابی و زر شوی…

عبدالمجید ارجمندی
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت ایران
دفعات مشاهده: 2252 بار   |   دفعات چاپ: 268 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد